Edavki elektronsko davčno poslovanje Grb Republike Slovenije Republika Slovenija Ministrstvo za finance,  Finančna uprava RS   

Slovensko English

Spletni portal za boljše delovanje uporablja piškotke. Z obiskom portala se strinjate z uporabo piškotkov.
POZOR: Ta spletni portal je NEURADEN in namenjen le testiranju!
Dokumenti, oddani na tem portalu, NE BODO obdelani s strani FURS-a. Uradno delujoč spletni portal se nahaja na edavki.durs.si
Vhodna stran Pooblaščanje Pooblastilo računovodstvu

Pooblastilo računovodstvu

Oglejmo si primer manjšega podjetja Primer d.o.o. z zunanjim računovodstvom Račun d.o.o., ki uporablja eDavke za oddajo DDV-O obrazca.

Registracija podjetja v eDavkih

Papirne vloge

V primeru, da želite postopek pooblaščanja opraviti s papirnimi dokumenti, dobite obrazce za pooblaščanje na vseh davčnih izpostavah, ali pa si jih natisnete sami.

Direktor podjetja Primer d.o.o. prejme digitalno potrdilo kot zakoniti zastopnik. V eDavkih prejme vse pravice za poslovanje Primer d.o.o., vključno s pravico pooblaščanja drugih oseb.

Vse postopke pooblaščanja opravi z elektronskimi dokumenti v eDavkih.

Pooblaščanje zaposlenega

Direktor vloži zahteve za digitalna potrdila za njegove zaposlene. Ko zaposleni prejmejo digitalna potrdila in jih registrirajo v eDavkih, jim podeli pooblastila za delo z dokumenti v skladu z delovnimi nalogami v njihovi organizaciji dela (notranje pooblaščanje).

Pooblaščanje računovodstva

Direktor podjetja Primer d.o.o. pooblasti računovodski servis Račun d.o.o. za pripravo obrazca DDV-O za njegovo podjetje. Podeli jim samo pravice za vnos podatkov, ne pa tudi za vlaganje dokumenta na FURS (zunanje pooblaščanje).

Direktor računovodskega servisa Račun d.o.o. kot zakoniti zastopnik prejme podeljene pravice pooblaščenca.

Podeljena pooblastila pa lahko podeli naprej med svoje zaposlene. Pooblastila lahko prenese v celoti ali pa le selektivno (notranje pooblaščanje).

 

POZOR: Ta spletni portal je NEURADEN in namenjen le testiranju!
Dokumenti, oddani na tem portalu, NE BODO obdelani s strani FURS-a. Uradno delujoč spletni portal se nahaja na edavki.durs.si