*** NEURADNI spletni portal *** namenjen je le testiranju, dokumenti NE BODO obdelani. Uradni portal se nahaja na edavki.durs.si

Predstavitev 

Portal eDavki

Portal eDavki omogoča udobno, preprosto in varno izpolnjevanje ter oddajanje davčnih obrazcev z uporabnikovega računalnika doma ali v pisarni.

    • Več o prednostih eDavkov

V eDavkih lahko (poleg ostalih davčnih obrazcev) fizične osebe oddajo napoved za odmero dohodnine, pravne osebe pa obrazce s področja DDV (npr. DDV-O) in VIES. Uporabnikom sta na voljo tudi elektronski storitvi registracije davčnih zavezancev od e-poslovanja in izmenjave njihovih podatkov z davčnimi upravami ostalih članic EU ter preverjanja davčnih številk davčnih zavezancev iz EU.

    • Davčni obrazci v eDavkih

Uporabnik eDavkov lahko postane vsak davčni zavezanec. Za uporabo potrebuje računalnik s primerno opremo, dostop do interneta.

    • Potrebna oprema.

Obveznosti davčnih zavezancev do finančne uprave

Elektronsko poslovanje prek eDavkov ne uvaja novih obveznosti davčnih zavezancev, temveč omogoča izpolnjevanje obstoječih davčnih obveznosti (predvsem oddajo dokumentov) na udobnejši način.

Več o dolžnostih, pravicah in obveznosti se lahko preberete na spletnem portalu Finančne uprave RS (http://www.fu.gov.si/)

Povezljive zunanje rešitve

eDavki nudijo različne možnosti povezave za zunanje aplikacije (podrobnosti o različnih načinih povezave si lahko ogledate na straneh za razvijalce). Na portalu se objavijo in vzdržujejo podatki o aplikacijah, katerih povezljivost so avtorji prijavili in izkazali.

    • Seznam povezljivih zunanjih rešitev